Лесна лазаня с песто и маскарпоне

Необходими продукти:
- 190 грама песто
- 500 грама маскарпоне
- 200 грама спанак, нарязан на едро
- 350 грама замразен грах
- малка връзка босилек, нарязана на ситно
- малка връзка мента, нарязана на ситно
- 12 свежи кори за лазаня
- около 30 милилитра прясно мляко
- 85 грама настърган пармезан
- 50 грама кедрови ядки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Пестото смесете с половината от маскарпонето и 250 милилитра вода (по желание, вместо вода, може да използвате бульон). Затоплете сместа на котлон, докато започне да образува мехурчета. Добавете спанака и граха. Няколко минути по-късно подправете и добавете ментата и босилека.
Сложете 1/3 от соса по дъното на тава.
Отгоре поставете 4 от корите лазаня, сложете сос и редувайте, като завършите с кори лазаня.
Останалото маскарпоне разбъркайте с малко прясно мляко, за да се получи консистенцията на сос. С белия сос полейте лазанята, подправете със сол, поръсете с пармезан и кедрови ядки.
Печете 30-40 минути и сервирайте.
Източник:
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Сос песто от бял боб с чесън
- Сос песто с орехи и пармезан
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лазаня приготвена в микровълнова фурна
- Песто от сушени домати, чесън, магданоз и чили
- Палачинкова лазаня с гъби, кайма и кашкавал
- Магданозено песто с кейл, тиквени семки и чесън
Коментари към Лесна лазаня с песто и маскарпоне