Кето лазаня с телешка кайма
Дори и да се храните нисковъглехидратно, не трябва да се лишавате от любимите си храни. Интернет е пълен с рецепти, които доказват, че човек може да следва избран режим и без да се наказва, въпросът е да сте отворени към различни предизвикателства и, разбира се, да ви се готви.
Ето и как да си направите лазаня, без да използвате високо въглехидратните кори от магазина.
Необходими продукти:
- 8 разбити яйца
- 280 грама крема сирене
- 1 чаена лъжица сол
- 5 супени лъжици хуск
За соса:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, накълцана на дребно
- 600 грама телешка кайма
- 3 супени лъжици доматена паста
- 1/2 супена лъжица сух босилек
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- 1/2 чаена чаша вода
за сирената:
- 2 чаени чаши заквасена сметана
- 150 грама настъргана зряла моцарела
- 60 грама пармезан, настърган
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса и застелете с хартия за печене голяма тава.
В купа смесете яйцата с крема сиренето и солта, разбъркайте с миксер, за да се разтвори по-лесно сиренето. Добавете хуска и изчакайте няколко минути, за да се сгъсти сместа и да се получи тесто.
Сложете го в приготвената тавичка и покрийте с втори лист хартия. Разточете през листа с точилка, за да изтъните максимално блата. Ако искате корите лазаня да са още по-тънки, разделете тестото на две части и всяка отделно разточете в две тави, така че да имате по-голямо пространство, за да изтъните тестото.
Изпечете корите за 10-12 минути, след което ги разрежете на правоъгълници според размера на тавичката за лазаня, която сте решили да използвате.
За месния сос: в зехтина изпържете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете месото и доматената паста, подправките и раздробете каймата по време на пърженето.
Когато покафенее, налейте водата и оставете всичко да къкри 15 минути, за да се комбинират напълно вкусовете и повечето от течността се изпари (за разлика от стандартната лазаня, корите на този вид няма да абсорбират от соса, затова той трябва да е по-гъст).
За сиреновия сос: смесете моцарелата, заквасената сметана и по-голямата част от пармезана (запазете 2 супени лъжици от него, за да поръсите накрая).
Подправете със сол и пипер и добавете магданоза.
Сглобете лазанята: започнете с кора и завършите с кора, редувайки с доматения сос.
Намажете последната кора със сиреновия сос, поръсете с пармезана.
Печете 30 минути, докато получите златист загар на ястието.
Сервирайте със салата по избор и поръсете с още малко магданоз за свежест.
dietdoctor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Да победиш Хашимото и инсулинова резистентност с помощта на храната - разказ от първо лице на блогърката Дени
- Джоб пица с кори за лазаня
- Милко Георгиев: Трите стълба на храненето са мазно месо, яйца и зряло сирене
- Кето обрив
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Едноседмична кето диета за отслабване
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
Коментари към Кето лазаня с телешка кайма