Гъбено песто с орехи и пармезан

Необходими продукти:
250 грама гъби
1 средна глава лук
Сложете на вкус:
чесън
зелен лук
лют пипер или люта чушка
магданоз
сол
пармезан
орехови ядки
доматен сок
олио
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на малки кубчета, стария лук също. На ситно накълцайте чесъна, зеления лук, чушката, магданоза.
Чесъна и стария лук изпържете в нагорещено олио, добавете зеления лук, гъбите, лютата чушка. Нека се запържат и тогава сложете доматения сок и оставете продуктите да се задушават в продължение на 5 минути.
Ореховите ядки смелете с помощта на блендер, смесете ги с магданоза и добавете към гъбите. Разбъркайте всичко, добавете пармезана и подсолете на вкус. Нека ароматната комбинация се задушава още няколко минути, след което смелете с блендера.
Сосът е подходящ като допълнение към спагети. Може да поръсите с нарязани пресни зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Картофи в гъбен сос
- Полска печурка, Червенушка
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
Коментари към Гъбено песто с орехи и пармезан