Гъбено песто с орехи и пармезан

Необходими продукти:
250 грама гъби
1 средна глава лук
Сложете на вкус:
чесън
зелен лук
лют пипер или люта чушка
магданоз
сол
пармезан
орехови ядки
доматен сок
олио
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на малки кубчета, стария лук също. На ситно накълцайте чесъна, зеления лук, чушката, магданоза.
Чесъна и стария лук изпържете в нагорещено олио, добавете зеления лук, гъбите, лютата чушка. Нека се запържат и тогава сложете доматения сок и оставете продуктите да се задушават в продължение на 5 минути.
Ореховите ядки смелете с помощта на блендер, смесете ги с магданоза и добавете към гъбите. Разбъркайте всичко, добавете пармезана и подсолете на вкус. Нека ароматната комбинация се задушава още няколко минути, след което смелете с блендера.
Сосът е подходящ като допълнение към спагети. Може да поръсите с нарязани пресни зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
- Жулиен в легло от картофи
- Пресни оранжеви манатарки
- Постен овчарски пай с гъби
Коментари към Гъбено песто с орехи и пармезан