Гъби с чушки и лук, задушени във вино
Необходими продукти:
- 500 грама микс от различни гъби
- 3 сладки чушки с различни цветове (1 жълта, 1 червена, 1 зелена)
- 1 маринована чушка
- 1 глава ситно нарязан лук
- 2 скилидки накълцан чесън
- 1 добре узрял домат (също нарязан)
- 1 чаена чаша бяло вино
- малко ситно накълцан магданоз
- зехтин за пържене
- сол
- черен пипер
- сух риган
Начин на приготвяне:
Гъбите нарежете на 2 или 4 части (зависи от размера), чушките - на ивици.
Сгорещете зехтина в тенджера и в него запържете лука, чесъна, гъбите и чушките.
След това налейте виното и добавете доматите и магданоза. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Оставете ястието да къкри няколко минути в соса и свалете от котлона.
Поднесете горещо, поръсено с риган.
Добър апетит!
Снимка: volshebnaya-eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Свинско с гъби в сметана
- Ливадна виолетка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Гъби портобело
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъби с праз и кашкавал
Коментари към Гъби с чушки и лук, задушени във вино