Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби

Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби

от 29 яну 2016г.
Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Гъбите са предпочитано допълнение към месо, с тях се приготвят каши, пастети, може да ги напълните с любими продукти и да изпечете, да включите към салати, супи, кюфтета, запеканки, също да мариновате, да изсушите, да консервирате, да изпържите или задушите, да сварите или да обработите на пара.

Освен вкусни, те са и много полезни за човешкия организъм, тъй като събират в себе си големи количества белтък, фосфор и калций.

Гъбите са едни от най-нискокалоричните продукти, а дори консумацията на малки порции от тях дава чувство за ситост. Това е и причината да са част от редица диети за отслабване.

Множеството микроелементи, влизащи в състава на белтъка, помагат за поддържането на метаболизма.

Важно е да се знае, че хитинът в гъбите, на практика не се усвоява от човешкия организъм, затова изяждането на големи количества от тях би могло да навреди на здравето, а консумацията от деца под 12-14 години не е препоръчителна.

Едва ли е необходимо да уточняваме, че колкото по-продължителна е термичната обработка на гъбите, толкова повече се губят полезните им свойства. Затова осоляването и изсушаването са по-здравословните методи за обработка.

За да направим ястията по-вкусни и ароматни, няма как да минем без подправките. Същото се отнася и за гозбите с гъби. Затова нека видим кои подправки са най-подходящи за използване в този случай.

 

Ароматните и добре познати лук, чесън и копър.

Следващата тройка е съставена от розмарин, бахар и карамфил.

Босилек, майорана и кориандър също са предпочитани за гъбените ястия.

И завършваме ароматния списък с риган и естрагон.

Още по темата:
  • Пържени гъби със сметана и лук Пържени гъби със сметана и лук
  • Свинско с гъби в сметана Свинско с гъби в сметана
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

ХИМАЛАСКА СОЛ ФИНА 250 г ЗЕМЕЛА
2.30лв.

ХИМАЛАСКА СОЛ ФИНА 250 г ЗЕМЕЛА

КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.
21.60лв.

КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.

АРОМАНДИСЕ СУШЕН ДИВ ЧЕСЪН 18 г
10.80лв.

АРОМАНДИСЕ СУШЕН ДИВ ЧЕСЪН 18 г

ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
6.90лв.

ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
10.90лв.

ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

Коментари към Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
    www.framar.bg 
    на 12 July 2025 в 05:22
    Коментирайте "Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Калоферче
  • Фалопия
  • Посевна челебитка, Черен кимион
  • Чубрица - балканска
  • Киселица, Дива ябълка
  • Лимонена трева
  • Ехинофора
  • Домашна италианска подправка
  • Копър
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Колко време е продължителността на използване на лечебен шампоан?

преди 1797 дни, 19 часа и 31 мин.

Кои антивирусни лекарства са подходящи за сезонния грип?

преди 1988 дни, 14 часа и 40 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 19 часа и 26 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 2 дни, 19 часа и 3 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 7 дни, 17 часа и 23 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 14 дни, 13 часа и 33 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ КОКОС 55 мл

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ ШЕА 55 мл

СИЙСТАРС СОЛИЛУГ ЧЕРНОМОРСКА ЛУГА разтвор 950 мл

АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН БЕБЕШКИ ЛОСИОН 50 мл

МАНХАЕ ИНТИМА капс.*30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Завръщането на ирисовата диагностика

Коментар на: Стоян от 11 юли 2025г. в 16:54:11

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 15:24:45

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: Tania Nikolova от 11 юли 2025г. в 15:03:39

ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ - ХЕФЕ 50 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:39:29

ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:33:03
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival