Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби

Гъбите са предпочитано допълнение към месо, с тях се приготвят каши, пастети, може да ги напълните с любими продукти и да изпечете, да включите към салати, супи, кюфтета, запеканки, също да мариновате, да изсушите, да консервирате, да изпържите или задушите, да сварите или да обработите на пара.
Освен вкусни, те са и много полезни за човешкия организъм, тъй като събират в себе си големи количества белтък, фосфор и калций.
Гъбите са едни от най-нискокалоричните продукти, а дори консумацията на малки порции от тях дава чувство за ситост. Това е и причината да са част от редица диети за отслабване.
Множеството микроелементи, влизащи в състава на белтъка, помагат за поддържането на метаболизма.
Важно е да се знае, че хитинът в гъбите, на практика не се усвоява от човешкия организъм, затова изяждането на големи количества от тях би могло да навреди на здравето, а консумацията от деца под 12-14 години не е препоръчителна.
Едва ли е необходимо да уточняваме, че колкото по-продължителна е термичната обработка на гъбите, толкова повече се губят полезните им свойства. Затова осоляването и изсушаването са по-здравословните методи за обработка.
За да направим ястията по-вкусни и ароматни, няма как да минем без подправките. Същото се отнася и за гозбите с гъби. Затова нека видим кои подправки са най-подходящи за използване в този случай.
Ароматните и добре познати лук, чесън и копър.
Следващата тройка е съставена от розмарин, бахар и карамфил.
Босилек, майорана и кориандър също са предпочитани за гъбените ястия.
И завършваме ароматния списък с риган и естрагон.
Коментари към Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби