Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
Гъбите са предпочитано допълнение към месо, с тях се приготвят каши, пастети, може да ги напълните с любими продукти и да изпечете, да включите към салати, супи, кюфтета, запеканки, също да мариновате, да изсушите, да консервирате, да изпържите или задушите, да сварите или да обработите на пара.
Освен вкусни, те са и много полезни за човешкия организъм, тъй като събират в себе си големи количества белтък, фосфор и калций.

Гъбите са едни от най-нискокалоричните продукти, а дори консумацията на малки порции от тях дава чувство за ситост. Това е и причината да са част от редица диети за отслабване.

Множеството микроелементи, влизащи в състава на белтъка, помагат за поддържането на метаболизма.
Важно е да се знае, че хитинът в гъбите, на практика не се усвоява от човешкия организъм, затова изяждането на големи количества от тях би могло да навреди на здравето, а консумацията от деца под 12-14 години не е препоръчителна.
Едва ли е необходимо да уточняваме, че колкото по-продължителна е термичната обработка на гъбите, толкова повече се губят полезните им свойства. Затова осоляването и изсушаването са по-здравословните методи за обработка.
За да направим ястията по-вкусни и ароматни, няма как да минем без подправките. Същото се отнася и за гозбите с гъби. Затова нека видим кои подправки са най-подходящи за използване в този случай.
Ароматните и добре познати лук, чесън и копър.

Следващата тройка е съставена от розмарин, бахар и карамфил.

Босилек, майорана и кориандър също са предпочитани за гъбените ястия.

И завършваме ароматния списък с риган и естрагон.

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
КАНЕЛА ПРЪЧИЦИ * 3 МЕРКУРИЙ
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ ФИНА ЙОДИРАНА 1 кг
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КАНЕЛА ЦЕЙЛОНСКА прах 35 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Ливаден пачи крак
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби