Пържени гъби със сметана и лук
Необходими продукти:
- 1 килограм печурки
- 2-3 средно големи глави лук
- 300-400 грама готварска сметана
- 80-100 милилитра олио
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте печурките, нарежете ги, ако са много големи. Дребните използвайте цели.

Сгорещете олиото в тиган. Изсипете гъбите в него.

Пържете ги на среден огън, като разбърквате периодично, докато се изпари течността. След това ще започнат да се зачервяват и да отделят приятен аромат. Нека се приготвят между 15 и 30 минути. През това време не затваряйте съда с капак, защото така печурките ще се получат задушени.

Лука нарежете ситно.

Изсипете го в тигана при гъбите и пържете до златисто.
Подсолете, сложете черен пипер на вкус и налейте сметаната.

Щом течността кипне, затворете съда с капак, намалете температурата на котлона до минимална и нека ястието се задушава още 12-15 минути.


Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cook-marina.narod.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Пържени гъби със сметана и лук