Свинско с гъби в сметана
Необходими продукти:
400 г свинско месо
300 г гъби
2 глави лук
250 мл сметана
2 с. л. брашно
250 мл вода
2 скилидки чесън
олио
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на тънки ивици и го запържете до образуването на златиста коричка. Лука нарежете на полукръгчета и го прибавете към месото, изпържете го за кратко. След това нарежете и гъбите, добавете ги към месото и лука и задушете всичко заедно. Когато течността се изпари, сложете брашното и разбъркайте. Веднага след това налейте водата, разбъркайте внимателно, сложете и сметаната. Оставете ястието да се задушава на слаб огън в продължение на 20 минути. Към края на приготвянето добавете счукания чесън и посолете на вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Гъби портобело
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Пържени гъби със сметана и лук
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
Коментари към Свинско с гъби в сметана