Свинско с гъби в сметана

Необходими продукти:
400 г свинско месо
300 г гъби
2 глави лук
250 мл сметана
2 с. л. брашно
250 мл вода
2 скилидки чесън
олио
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на тънки ивици и го запържете до образуването на златиста коричка. Лука нарежете на полукръгчета и го прибавете към месото, изпържете го за кратко. След това нарежете и гъбите, добавете ги към месото и лука и задушете всичко заедно. Когато течността се изпари, сложете брашното и разбъркайте. Веднага след това налейте водата, разбъркайте внимателно, сложете и сметаната. Оставете ястието да се задушава на слаб огън в продължение на 20 минути. Към края на приготвянето добавете счукания чесън и посолете на вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Полската сърнела
- Бяла сърнела
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Полска печурка, Червенушка
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливадна виолетка
- Гъби портобело
Коментари към Свинско с гъби в сметана