Свински пържоли с гъби в сметанов сос
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- 3 чаени чаши гъби, нарязани на едро
- 2-3 глави лук, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици зелен лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 чаена чаша бренди
- 1 чаена чаша сметана
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
- Подправете пържолите със сол и черен пипер и ги запържете за 5-7 минути от всяка страна.
- Прехвърлете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио, за да се запазят топли, докато приготвяте соса.
- Задушете гъбите в тигана, като добавите олио, ако е необходимо.
- Когато гъбите са почти готови, добавете лука и чесъна, разбъркайте и гответе още няколко минути.
- Добавете брендито и отново разбъркайте.
- Прибавете сметаната и оставете сосът да къкри, докато леко се сгъсти.
- Добавете бульона, разбъркайте и гответе до желаната консистенция. Подправете със сол и черен пипер.
- Върнете пържолите в тигана, поръсете с нарязан зелен лук и поднесете.
Забележка!
Ако не искате да използвате алкохол в рецептата, го заменете с пилешки бульон.
Приятен апетит!
Снимки: artandthekitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свински пържоли с гъби в сметанов сос