Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Необходими продукти:
- 500 грама свинско бон филе
- 1 чаена чаша нарязани гъби
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 1/2 чаена лъжичка сух розмарин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно силен огън и сотирайте лука за 1-2 минути.
- Добавете нарязаните гъби и гответе още 3-5 минути, докато омекнат.
- Подправете със сол и черен пипер, добавете сухите билки и разбъркайте. Отдръпнете от котлона.
- Разрежете надлъжно свинското бон филе, без да го отрязвате докрай и изтънете с чук за месо.
- Разпределете гъбената плънка по средата и навийте надлъжно, като застъпите малка част от двата срещуположни края. Застопорете ръбчето с клечки за зъби или чист памучен конец.
- Подправете рулото със сол и прясно смлян черен пипер.
- Загрейте останалия зехтин в голям тиган на средно силен огън и запържете свинското бон филе от всички страни за около 2-3 минути.
- Прехвърлете го в тавичка и печете в продължение на 30 минути или до желаната готовност на месото.
- Извадете от фурната, увийте с алуминиево фолио и го оставете да си почине за 15 минути.
- Нарежете пълненото бон филе и го поднесете с гарнитура по избор.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Свинско бон филе с плънка от гъби и лук