Печен свински бут с медена глазура
Необходими продукти:
5 килограма свински бут
100 милилитра мед
50 грама горчица
50 грама сладко или желе от червено френско грозде
100 милилитра портокалов сок
20 грама карамфил
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете горчицата, меда, портокаловия сок и желето. Сложете малко сол и черен пипер. Оставете за известно време комбинацията да престои на стайна температура, а през това време направете недълбоки диагонални разрези по повърхността на месото, оформяйки ромбове. Разстоянието между линиите да бъде около 3 сантиметра. В средата на всяка фигура сложете карамфил, това ще придаде невероятен аромат.
Намажете старателно няколко пъти бута с медената глазура, като използвате четка за целта. След това увийте във фолио и изпечете в загрята до 160 градуса фурна в продължение на около 2 часа. Накрая
махнете фолиото и запечете за още 20 минути, докато повърхността се зачерви и придобие апетитен вид.
Поднесете с печени зеленчуци.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Печен свински бут с медена глазура