Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържено свинско със стар лук

Пържено свинско със стар лук

от 11 юли 2018г., обновено на 12 юли 2018г.
Пържено свинско със стар лук - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 700 грама прясно свинско месо (шарено)
  • 450 грама стар лук
  • подправки по избор и на вкус
  • олио за пържене
  • 1 супена лъжица оцет

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета (по около 30 грама), като се постараете във всяко да има по малко мазнина, защото това ще им придаде по-голяма сочност.

Главите стар лук обелете и нарежете едро (дебелина на парчетата да е около 4-5 милиметра).

Налейте олио в тиган и поставете върху котлона. Щом се сгорещи, изсипете месните късчета в него и ги изпържете на силен огън. За около 3 минути пържене от всяка страна свинските хапки ще се покрият с коричка, а след 11-12 минути месото ще се зачерви. Не забравяйте да разбърквате периодично.

Подсолете, добавете нарязания лук и оставете така за известно време (3-4 минути), за да може той да поеме от парите на месото. След това разбъркайте така, че лукът и свинското да си сменят местата (месото да остане на повърхността). От този момент може се каже, че свинското спира да се пържи, а лукът обратно - започва.

По време на термичната обработка лукът ще поеме цвета, който месото е отдал на мазнината. Постепенно зеленчукът ще придобие златистокафяво обагряне. Разбърквайте го по-често, отколкото месото или почти всяка минута, защото бързо ще прегори.

На този етап идва друг важен момент и това е добавянето на малко оцет. Една супена лъжица от него е напълно достатъчна, но бихте могли да използвате повече, ако желаете. Винената течност ще придаде допълнителна пикантна нотка на ястието, а горещият изпържен лук ще се маринова.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ockey.ru

Още по темата:
  • Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора
  • Свинска супа с ориз Свинска супа с ориз
  • Панирани свински хапки със сусам и сос Панирани свински хапки със сусам и сос
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пържено свинско със стар лук

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пържено свинско със стар лук
    www.framar.bg 
    на 07 July 2025 в 15:37
    Коментирайте "Пържено свинско със стар лук"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско с гъби в сметана
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свинско филе с ориз и зеленчуци
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2111 дни, 23 часа и 50 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2225 дни, 4 часа и 1 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 3 дни, 3 часа и 38 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 9 дни, 23 часа и 48 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 11 дни, 16 часа и 29 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 23 дни, 23 часа и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АГИВА FANCY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл

ХЕРБАЛСЕПТ БЛИЗАЛКИ ЗА ГЪРЛО С ВКУС НА ДИНЯ * 6

КАЛИЕВА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА

АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл

ЯРДЛИ МОМИНА СЪЛЗА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ОКЛИС ФОРТЕ гранули за перорален разтвор в саше 600 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 14:51:27

МАГНЕ B6 таблетки * 60 САНОФИ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 14:28:03

ХЕКСАЛГИН КИДС перорални капки 500 мг / мл 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 12:43:12

КЛИНДАМИЦИН АБР капсули 600 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 12:28:52

Лекарства, които могат да повишат кръвното налягане

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 12:11:04
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival