Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържено свинско със стар лук

Пържено свинско със стар лук

от 11 юли 2018г., обновено на 12 юли 2018г.
Пържено свинско със стар лук - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 700 грама прясно свинско месо (шарено)
  • 450 грама стар лук
  • подправки по избор и на вкус
  • олио за пържене
  • 1 супена лъжица оцет

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета (по около 30 грама), като се постараете във всяко да има по малко мазнина, защото това ще им придаде по-голяма сочност.

Главите стар лук обелете и нарежете едро (дебелина на парчетата да е около 4-5 милиметра).

Налейте олио в тиган и поставете върху котлона. Щом се сгорещи, изсипете месните късчета в него и ги изпържете на силен огън. За около 3 минути пържене от всяка страна свинските хапки ще се покрият с коричка, а след 11-12 минути месото ще се зачерви. Не забравяйте да разбърквате периодично.

Подсолете, добавете нарязания лук и оставете така за известно време (3-4 минути), за да може той да поеме от парите на месото. След това разбъркайте така, че лукът и свинското да си сменят местата (месото да остане на повърхността). От този момент може се каже, че свинското спира да се пържи, а лукът обратно - започва.

По време на термичната обработка лукът ще поеме цвета, който месото е отдал на мазнината. Постепенно зеленчукът ще придобие златистокафяво обагряне. Разбърквайте го по-често, отколкото месото или почти всяка минута, защото бързо ще прегори.

На този етап идва друг важен момент и това е добавянето на малко оцет. Една супена лъжица от него е напълно достатъчна, но бихте могли да използвате повече, ако желаете. Винената течност ще придаде допълнителна пикантна нотка на ястието, а горещият изпържен лук ще се маринова.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ockey.ru

Още по темата:
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
  • Печен свински бут с медена глазура Печен свински бут с медена глазура
  • Сочно свинско филе с мед, горчица и ароматни подправки Сочно свинско филе с мед, горчица и ароматни подправки
  • Задушени свински хапки с лимон и вино Задушени свински хапки с лимон и вино
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пържено свинско със стар лук

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пържено свинско със стар лук
    www.framar.bg 
    на 08 October 2025 в 23:03
    Коментирайте "Пържено свинско със стар лук"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
  • Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Откриха какво стои зад мозъчната мъгла, причинена от COVID-19Откриха какво стои зад мозъчната мъгла, причинена от COVID-19

Откриха какво стои зад мозъчната мъгла, причинена от COVID-19

от 08 окт 2025г.Прочети повече
Васил Пандов: Липсата на правова държава съсипва здравеопазванетоВасил Пандов: Липсата на правова държава съсипва здравеопазването

Васил Пандов: Липсата на правова държава съсипва здравеопазването

от 08 окт 2025г.Прочети повече
Генна терапия за болест на Хънтингтън ли е чудото, което всички чакахмеГенна терапия за болест на Хънтингтън ли е чудото, което всички чакахме

Генна терапия за болест на Хънтингтън ли е чудото, което всички чакахме

от 08 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 12 дни, 5 часа и 59 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 21 дни, 9 часа
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

от 01 фев 2024г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН C таблетки 100 мг * 80 АКТАВИС

БОТАНИК ЧОЙС L-АРГИНИН таблетки 500 мг * 90

МАСЛО ОТ РИГАН ОРГАНИК 30 мг 30 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС

БИОТИН капсули 5000 мкг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС

БЕРБЕРИН капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТРАХИЗАН таблетки за смучене * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 окт 2025г. в 16:25:59

АЛМИРАЛ таблетки 50 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 окт 2025г. в 16:25:42

ТРАХИЗАН таблетки за смучене * 20

Коментар на: Габи от 08 окт 2025г. в 16:16:03

АЛМИРАЛ таблетки 50 мг * 20

Коментар на: Росица Григорова от 08 окт 2025г. в 15:46:45

Ваксината Bexsero срещу менингит ще бъде у нас от септември 2025 г.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 окт 2025г. в 15:06:05
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival