Пържено свинско със стар лук
Необходими продукти:
- 700 грама прясно свинско месо (шарено)
- 450 грама стар лук
- подправки по избор и на вкус
- олио за пържене
- 1 супена лъжица оцет
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета (по около 30 грама), като се постараете във всяко да има по малко мазнина, защото това ще им придаде по-голяма сочност.
Главите стар лук обелете и нарежете едро (дебелина на парчетата да е около 4-5 милиметра).
Налейте олио в тиган и поставете върху котлона. Щом се сгорещи, изсипете месните късчета в него и ги изпържете на силен огън. За около 3 минути пържене от всяка страна свинските хапки ще се покрият с коричка, а след 11-12 минути месото ще се зачерви. Не забравяйте да разбърквате периодично.
Подсолете, добавете нарязания лук и оставете така за известно време (3-4 минути), за да може той да поеме от парите на месото. След това разбъркайте така, че лукът и свинското да си сменят местата (месото да остане на повърхността). От този момент може се каже, че свинското спира да се пържи, а лукът обратно - започва.
По време на термичната обработка лукът ще поеме цвета, който месото е отдал на мазнината. Постепенно зеленчукът ще придобие златистокафяво обагряне. Разбърквайте го по-често, отколкото месото или почти всяка минута, защото бързо ще прегори.
На този етап идва друг важен момент и това е добавянето на малко оцет. Една супена лъжица от него е напълно достатъчна, но бихте могли да използвате повече, ако желаете. Винената течност ще придаде допълнителна пикантна нотка на ястието, а горещият изпържен лук ще се маринова.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ockey.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с кашкавал на тиган
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Пържено свинско със стар лук