Задушени свински хапки с лимон и вино

Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо, нарязано на кубчета
- 10 грама пушен червен пипер
- 10 грама кимион
- 10 грама черен пипер
- сол
- сок от един лимон
- 60 милилитра червено вино
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 супена лъжица сос барбекю
- 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
Начин на приготвяне:
Сложете месото в купа и прибавете черния пипер, червения пипер, солта, кимиона и лимоновия сок. Налейте виното, подправете с барбекю соса и разбъркайте. Оставете месото да се овкуси за час, два в получения сос.
Загрейте зехтин в тиган, запържете лука и прибавете месото. Запържете за 10 минути, сложете капак и задушете хапките на тих огън за 30 минути.
Охладете, разпределете порции и поднесете, гарнирани с картофи или салата.
Добър апетит!
Снимка: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
Коментари към Задушени свински хапки с лимон и вино