Свинско със спанак и сметана
Необходими продукти:
- 500-600 грама свинско филе
- 200 грама пресен спанак
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша готварска сметана
- 1 супена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското филе на парчета с размери 1,5-2 сантиметра, начукайте ги леко и поръсете с черен пипер и сол от двете страни.
Сгорещете олиото на среден огън и изпържете месото до готовност, като обръщате периодично. Необходими са около 2-3 минути от всяка страна, след което свалете от котлона и поставете капак върху съда. Нека свинското се охлажда, а през това време направете соса.
Измийте спанака, подсушете го и нарежете листата на ивици.
Разтопете в тиган маслото, добавете пресования чесън, а след него и спанака. Пържете, докато листата изгубят обема си, и тогава налейте сметаната. Задушете за 3 минути и накрая подправете със сол и смлян черен пипер.
Сложете свинското в соса, разбъркайте и веднага поднесете ястието, докато е горещо.
Като гарнитура е подходящо да предложите картофено пюре, ориз или макарони.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБОНБОНИ ПЛОДОВИ + ВИТ. А, С И Е ЗА ДЕЦА SANCT BERNHARD
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свинско със спанак и сметана