Свинско със спанак и сметана
Необходими продукти:
- 500-600 грама свинско филе
- 200 грама пресен спанак
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша готварска сметана
- 1 супена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското филе на парчета с размери 1,5-2 сантиметра, начукайте ги леко и поръсете с черен пипер и сол от двете страни.
Сгорещете олиото на среден огън и изпържете месото до готовност, като обръщате периодично. Необходими са около 2-3 минути от всяка страна, след което свалете от котлона и поставете капак върху съда. Нека свинското се охлажда, а през това време направете соса.
Измийте спанака, подсушете го и нарежете листата на ивици.
Разтопете в тиган маслото, добавете пресования чесън, а след него и спанака. Пържете, докато листата изгубят обема си, и тогава налейте сметаната. Задушете за 3 минути и накрая подправете със сол и смлян черен пипер.
Сложете свинското в соса, разбъркайте и веднага поднесете ястието, докато е горещо.
Като гарнитура е подходящо да предложите картофено пюре, ориз или макарони.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Свинско със спанак и сметана