Свинско със спанак и сметана

Необходими продукти:
- 500-600 грама свинско филе
- 200 грама пресен спанак
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша готварска сметана
- 1 супена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското филе на парчета с размери 1,5-2 сантиметра, начукайте ги леко и поръсете с черен пипер и сол от двете страни.
Сгорещете олиото на среден огън и изпържете месото до готовност, като обръщате периодично. Необходими са около 2-3 минути от всяка страна, след което свалете от котлона и поставете капак върху съда. Нека свинското се охлажда, а през това време направете соса.
Измийте спанака, подсушете го и нарежете листата на ивици.
Разтопете в тиган маслото, добавете пресования чесън, а след него и спанака. Пържете, докато листата изгубят обема си, и тогава налейте сметаната. Задушете за 3 минути и накрая подправете със сол и смлян черен пипер.
Сложете свинското в соса, разбъркайте и веднага поднесете ястието, докато е горещо.
Като гарнитура е подходящо да предложите картофено пюре, ориз или макарони.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Бавно приготвени свински пържоли с много сметана
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Свинско бон филе с гъби
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
Коментари към Свинско със спанак и сметана