Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън

Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън

Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън - изображение

Необходими продукти:

500 грама свинско филе

200 грама кашкавал

2 домата

3 скилидки чесън

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете кашкавала на парчета с дебелина 3 - 4 сантиметра, доматите на кръгчета, а чесъна на плочки.

Направете разрези по филето (през около сантиметър), но не нарязвайте на парчета, трябва да се получи като хармоника. Овкусете със сол и черен пипер. Самите разрези също натрийте с подправки и след това в тях сложете по парче кашкавал, кръгче домат и плочка чесън.

Увийте месото във фолио, сложете в тава и поставете във фурната за около час при 180 градуса.

През това време може да приготвите гарнитура от картофени гъби. За целта сварете до готовност малки картофи, без да ги обелвате. След това от тях оформете гъби, които запържете за кратко в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.

Добър апетит!

Още по темата:

4.8, 10 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиНовиниХранене при...Социални грижиНормативни актовеДиетиИсторияАлт. медицинаБотаника