Картофени лодки с месо
Необходими продукти:
300 грама картофи
300 грама свинско месо
80 грама настърган кашкавал
магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете, измийте със студена вода и нарежете на половина картофите. Издълбайте всяка от половинките и намажете с майонезен сос (майонеза + пипер).
2. Нарежете месото на неголеми парчета, посолете ги и ги натопете в майонезата.
3. Напълнете картофените лодки с месото и сложете да се пекат 1 час в предварително загрята на 210 градуса фурна. Картофите и месото трябва да бъдат сочни.
4. Когато месото бъде готово, поръсете лодките с кашкавала и сложете в микровълновата фурна, за да се разтопи.
5. След това поставете лодките в чиния, украсете с магданоз и сервирайте! Най-добре е да се поднесат студени.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Картофени лодки с месо