Картофени лодки с месо

Необходими продукти:
300 грама картофи
300 грама свинско месо
80 грама настърган кашкавал
магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете, измийте със студена вода и нарежете на половина картофите. Издълбайте всяка от половинките и намажете с майонезен сос (майонеза + пипер).
2. Нарежете месото на неголеми парчета, посолете ги и ги натопете в майонезата.
3. Напълнете картофените лодки с месото и сложете да се пекат 1 час в предварително загрята на 210 градуса фурна. Картофите и месото трябва да бъдат сочни.
4. Когато месото бъде готово, поръсете лодките с кашкавала и сложете в микровълновата фурна, за да се разтопи.
5. След това поставете лодките в чиния, украсете с магданоз и сервирайте! Най-добре е да се поднесат студени.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Запечени картофи с масло и сирена
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
Коментари към Картофени лодки с месо