Пълнени картофи
Необходими продукти:
4 големи картофа
шунка (пушена)
100 грама кашкавал
1 голям пресен домат
50 грама майонеза
смлян черен пипер
сол
магданоз
копър
Начин на приготвяне:
Измийте и сварете картофите, но не до пълна готовност, в подсолена вода, без да ги обелвате. Не ги преварявайте, защото ще се разпаднат при пълненето. Отцедете от водата, обелете и разрежете надлъжно. С помощта на лъжица издълбайте вътрешността, за да се получат "лодки".
Накълцайте ситно магданоза и копъра, шунката и домата нарежете на малки кубчета, а кашкавала настържете. Смесете всички продукти, без кашкавала и с получената плънка напълнете "лодките". Поръсете с кашкавала и печете около 15 минути във фурната (или по-малко).
Ястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи по овчарски
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
Коментари към Пълнени картофи