Пълнени картофи

Необходими продукти:
4 големи картофа
шунка (пушена)
100 грама кашкавал
1 голям пресен домат
50 грама майонеза
смлян черен пипер
сол
магданоз
копър
Начин на приготвяне:
Измийте и сварете картофите, но не до пълна готовност, в подсолена вода, без да ги обелвате. Не ги преварявайте, защото ще се разпаднат при пълненето. Отцедете от водата, обелете и разрежете надлъжно. С помощта на лъжица издълбайте вътрешността, за да се получат "лодки".
Накълцайте ситно магданоза и копъра, шунката и домата нарежете на малки кубчета, а кашкавала настържете. Смесете всички продукти, без кашкавала и с получената плънка напълнете "лодките". Поръсете с кашкавала и печете около 15 минути във фурната (или по-малко).
Ястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с домати и кашкавал
- Пълнени сладки картофи с говеждо месо и доматена салца
Коментари към Пълнени картофи