Запечени картофи с масло и сирена
Необходими продукти:
- 2 големи картофа
- 2 супени лъжици масло
- 1 парче пармезан, нарязан на тънко
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/4 чаена чаша сирене чедър
- 1/4 чаена чаша течна сметана
- чесън на прах
- сол
- пресен копър /или магданоз/
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно картофите.
- Направете разрези по дължината на всеки един от тях, без да отрязвате напълно филийките.

- Нарежете маслото на тънки парчета.
- Редувайте масло и пармезан до запълване на резенчетата.

- Овкусете със сол и чесън на прах, след което поръсете със зехтин.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 45 минути.
- Извадете картофите от фурната, полейте ги с част от готварската сметана и ги поръсете със сирене чедър.

- Върнете ги във фурната за още 10-12 минути.
- Сервирайте ги топли, като ги полеете с останалата част от сметаната и поръсите с копър /или магданоз/.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Картофи печени върху каменна сол
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
Коментари към Запечени картофи с масло и сирена