Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Необходими продукти:
200 грама кайма
100 грама консервирана царевица
100 грама консервиран червен боб
1 сладка чушка
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
6 едри картофа
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица доматено пюре
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го ситно и изпържете в нагорещено олио. Прибавете чушката, която предварително сте почистили от семената и сте нарязали ситно. Пет минути по-късно сложете каймата и разбъркайте, като не допуснете да останат бучки и се постарайте да не се получи прекалено суха сместа.
Добавете чесъна, разбъркайте, сложете консервираните царевица и боб, доматеното пюре. Нека всичко се приготвя поще няколко минути и свалете съда от котлона.
Сварете картофите цели до полуготовност, след което разрежете два по дължина и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица.
Напълнете ги с готовата смес и изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса за около 20 минути.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Пълнени картофи с кайма, боб и царевица