Пълнени картофи със заквасена сметана

Необходими продукти:
- 6 средни картофа
- 1/4 чаена чаша разтопено масло
- 2/3 чаена чаша заквасена сметана
- 1 малък стрък зелен лук
- 120 грама чедър
- 18 резена салам (шпеков)
- 1 чаена чаша настърган кашкавал или моцарела (зряла)
Начин на приготвяне:
Изрежете единия край на картофите, за да ги изравните и да могат да стоят изправени. Сложете ги (да стоят стабилно) във формички за мъфини и намажете обилно с мазнина.
Печете ги 30 минути на 190 градуса.
Сметаната смесете с лука и подправете със сол и пипер.
Отрежете горната част на картофите и издълбайте, без да ги вадите от формичките.
Напълнете 2/3 от тях със заквасена сметана.
Изрежете кръгчета от сиренето чедър в същия размер като резените салам.
Върху заквасената сметана сложете 3 резена салам и толкова чедър, като ги редувате. Най-лесно би било да ги подредите в ръката си едно върху друго парченцата и после да ги сложете в картофа. Леко притиснете.
Поръсете с настърган кашкавал и печете още 10 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
Коментари към Пълнени картофи със заквасена сметана