Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хапки от печени картофи със заквасена сметана

Хапки от печени картофи със заквасена сметана

Хапки от печени картофи със заквасена сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 12 малки червени картофа
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена чаша нискомаслена заквасена сметана
  • 2 супени лъжици див лук
  • 2 супени лъжици краве масло – разтопено
  • 2 супени лъжици каперси
  • 1 1/2 чаени лъжици лимонов сок
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици сирене Пармезан

Начин на приготвяне:

Разполовете картофите сложете в купа, полейте ги със зехтина.

Подредете картофите с отрязаната част надолу в тава (застлана с хартия). Печете 20 минути на 200 градуса в предварително сгорещена фурна, след което обърнете картофите и ги печете 10 минути. Готовите картофи оставете да се охладят 20 минути.

С тънък нож, внимателно изрежете малък кръг в центъра на всеки картоф – от отрязаната страна. С малка лъжичка извадете вътрешността на картофа, така че да се получи тънка черупка.

Смесете вътрешността на картофите със сметаната, 1 лъжица див лук, маслото, каперси, лимоновия сок, пипера и пармезана.

С получената смес напълнете картофите и поръсете с останалата 1 лъжица див лук.

Печете 2 минути на горен реотан, за да се разтопи сиренето.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения