Хапки от печени картофи със заквасена сметана

Необходими продукти:
- 12 малки червени картофа
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша нискомаслена заквасена сметана
- 2 супени лъжици див лук
- 2 супени лъжици краве масло – разтопено
- 2 супени лъжици каперси
- 1 1/2 чаени лъжици лимонов сок
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 2 супени лъжици сирене Пармезан
Начин на приготвяне:
Разполовете картофите сложете в купа, полейте ги със зехтина.
Подредете картофите с отрязаната част надолу в тава (застлана с хартия). Печете 20 минути на 200 градуса в предварително сгорещена фурна, след което обърнете картофите и ги печете 10 минути. Готовите картофи оставете да се охладят 20 минути.
С тънък нож, внимателно изрежете малък кръг в центъра на всеки картоф – от отрязаната страна. С малка лъжичка извадете вътрешността на картофа, така че да се получи тънка черупка.
Смесете вътрешността на картофите със сметаната, 1 лъжица див лук, маслото, каперси, лимоновия сок, пипера и пармезана.
С получената смес напълнете картофите и поръсете с останалата 1 лъжица див лук.
Печете 2 минути на горен реотан, за да се разтопи сиренето.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Пълнени картофи с кайма, зеленчуци и кашкавал
Коментари към Хапки от печени картофи със заквасена сметана