Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце
Необходими продукти:
картофи
яйца
шунка
кашкавал
масло
зелен лук или други зелени подправки
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели и без да обелвате. След това оформете "лодки", издълбавайки, както е показано на снимките. Напълнете ги с нарязаната на ситно шунка, настъргания кашкавал и сложете по парченце масло.
След това чукнете по едно яйце във всеки картоф, подправете със сол и смлян черен пипер.
"Затворете" картофените съдове с по едно тънко парче шунка и кашкавал (или ги нарежете на ситно).
Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна до желаната готовност на яйцето.
Поръсете, поръсвайки с нарязан зелен лук, магданоз или друга любима зелена подправка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце