Пълнени сладки картофи с боб и сметана
Необходими продукти:
- 6 големи сладки картофа
- 1 супена лъжица зехтин
- сол
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 4 супени лъжици разтопено масло
- 1 1/2 чаена чаша кашкавал
- 1 чаена чаша черен боб от консерва
- 2 стръка зелен лук, тънко нарязани
- 2 скилидки чесън, нарязани на дребно
- 1 чаена чаша чери домати, нарязани на четвъртинки
- 1 авокадо, нарязано на кубчета
- 1 малка люта чушка халапеньо, нарязана
- 1/4 чаена чаша твърдо бяло сирене (козе) натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса.
Надупчете картофите с вилица и ги намажете със зехтин, посолете и изпечете цели във фурната, докато омекнат. Охладете, за да може да ги докосвате, без да изпитвате дискомфорт.
Отрежете тънък слой от едната страна на картофите, така че да може достигнете до меката им вътрешност. Нея издълбайте, като внимавате да не изтъните твърде много картофите, те трябва да запазят формата си.
Вътрешността на картофа смесете с млякото, сметаната и маслото, намачкайте. Добавете боба, 1 чаша от кашкавала, зеления лук, чесъна и посолете.
С получената смес напълнете картофените лодки, поръсете с останалия кашкавал и запечете за около 15 минути.
Преди сервиране поръсете с авокадо, домати, люта чушка и козе сирене.
delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Пълнени сладки картофи с боб и сметана