Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце

Необходими продукти:
- печени картофи, леко охладени
- разтопено масло
- сол и черен пипер
- настърган кашкавал
- бекон, нарязан на кубчета и леко запечен
- яйца, според броя на картофите
- зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Изрежете надлъжно капаче на всеки картоф и издълбайте вътрешността с лъжица, като оставите около 0,5 милиметра стена и внимавате да не пробиете кората.
- Намажете вътрешността на картофите с разтопено масло и ги поръсете със сол и черен пипер на вкус.
- Напълнете ги с настъргания кашкавал и запечен бекон, запълвайки близо 3/4 от тях.
- Внимателно чукнете по 1 яйце и отново подправете със сол и черен пипер.
- Гарнирайте с настърган кашкавал, бекон и зелен лук и подредете пълнените картофи в подмазана тавичка.
- Печете около 20 минути или до желаната готовност на яйцето.
- Поднесете ги топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: ourbestbites.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце