Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал

Необходими продукти:
- 5 големи картофа
- 150 грама бекон, нарязан на ситно
- 1 голяма скилидка чесън
- 100 грама пълномаслена сметана
- 100 грама настърган кашкавал
- 1 малка връзка див лук, нарязан на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите в подсолена вода в продължение на 20-30 минути, в зависимост от тяхната големина.
- Отцедете и оставете да се охладят, след което прехвърлете в тавичка.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Обелете надлъжно кората в горната част и използвайте лъжица, за да издълбаете вътрешността.
- Прехвърлете я в голяма купа и намачкайте с вилица.
- Добавете сметаната, бекона, кашкавала, лука и чесъна. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер.
- Разпределете плънката в картофите и печете около 15-20 минути до златист цвят.
- Поднесете ги топли, гарнирани със зелена салата.
Приятен апетит!
Снимка: eatwell101.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал