Пълнени картофи с бекон и кашкавал
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 4 филийки бекон, нарязани на кубчета
- 1 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 125 милилитра заквасена сметана
- 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и опечете картофите директно върху скарата за около 45-60 минути, в зависимост от тяхната големина.
- През това време задушете бекона в тиган на средно силен огън. Поръсете с малко вода и гответе около 10-15 минути, докато покафенее равномерно.
- Разрежете картофите надлъжно на две равни половини, без да ги отрязвате докрай и издълбайте вътрешността, като оставите стена с дебелина близо 5 милиметра.
- Прехвърлете месестата част в дълбока купа, намачкайте я и добавете заквасената сметана, лука и 2/3 от кашкавала.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
- Напълнете картофите, поръсете ги с останалата част от кашкавала и ги подредете в подмазана с масло тавичка.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, докато кашкавалът се разтопи, без да се препича.
- Поднесете пълнените картофи топли.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Пълнени картофи с бекон и кашкавал