Картофи печени върху каменна сол
Картофите, които са изпечени цели с обелката имат много по-наситен и опушен вкус, за разлика от нарязаните. На много от нас напомнят за картофи, печени на пещ, типични за детството. Приготвени върху канапе от сол, те добиват подобен аромат.
Необходими продукти:
- 1,5 килограма каменна сол
- 300 милилитра ябълков оцет
- 8 картофа, среден размер
- 6 тънки резена бекон, нарязани на ситно
- 80 грама масло
- 1/3 чаена чаша копър, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша див лук, нарязан на ситно
- 200 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Солта и оцета сложете в тава и разбъркайте.
Натиснете картофите в солта и печете за 1 час, докато омекнат. Охладете.
През това време изпържете бекона в маслото, докато стане хрупкав - около 10 минути. Подправете на вкус със сол и черен пипер и сложете половината от копъра.
Комбинирайте сметаната и дивия лук.
С ръце разкъсайте картофите и в тях сложете по лъжица от сметаната. Полейте с бекона и маслото, и поръсете с останалия копър.
delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Картофи печени върху каменна сол