Пълнени картофи с кайма в сметана
Необходими продукти:
20 средни картофа (приблизително еднакви по размер)
350 - 400 грама кайма по ваш избор
1 яйце
1 глава лук
200 милилитра готварска сметана
70 грама масло
2 - 3 супени лъжици растително олио
50 милилитра вода
сол и черен пипер на вкус
подправки за кайма на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, изрежете вътрешната им част, както се вижда на снимката. Подредете ги с отвора нагоре в незалепваща форма за печене, която сте подмазали с олио.
Сложете каймата в купа и към нея прибавете яйцето, подправки и сол на вкус. Нарежете лука на малки кубчета, изсипете и него (може да използвате суров или да изпържите предваритгелно до прозрачност. Разбъркайте всичко и напълнете картофите.
Разтопете маслото в подходящ съд, налейте сметаната, разбъркайте и след като сместа се затопли, свалете от котлона (не допускайте тя да заври).
Налейте водата и маслено-сметановата комбинация в тавата. Поставете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути или до готовност.
Ако желаете, може да "затворите" всеки картоф с парченце кашкавал и да запечете.
Поднесете ястието със сметана и нарязан магданоз или други зелени подправки.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Пълнени картофи с кайма в сметана