Пълнени сварени картофи с пъдпъдъчи яйца, запечени с кашкавал

Необходими продукти:
- 5 средни картофа (по възможност с еднакви размери)
- 10 пъдпъдъчи яйца
- 70-100 грама кашкавал
- подправки по избор
- олио или масло за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Измийте добре целите картофи и ги сварете в подсолена вода до готовност.
Когато се охладят малко, обелете.
Настържете ситно кашкавала.
Разрежете на две части готовите картофи.
Отрежете и част от краищата, за да станат плоски и да може да стоят стабилно.
С помощта на чаена лъжица издълбайте част от вътрешността.
В получения отвор чукнете едно пъдпъдъче яйце.
По този начин пригответе и останалите картофени половинки.
Подредете ги в подмазана с олио или масло тава и поръсете с настъргания кашкавал.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса, докато се зачервят (около 30-35 минути).
Може да поднесете ястието с пресни зеленчуци или с различни любими сосове.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Картофи печени върху каменна сол
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
Коментари към Пълнени сварени картофи с пъдпъдъчи яйца, запечени с кашкавал