Пълнени сварени картофи с пъдпъдъчи яйца, запечени с кашкавал
Необходими продукти:
- 5 средни картофа (по възможност с еднакви размери)
- 10 пъдпъдъчи яйца
- 70-100 грама кашкавал
- подправки по избор
- олио или масло за намазване на съда

Начин на приготвяне:
Измийте добре целите картофи и ги сварете в подсолена вода до готовност.

Когато се охладят малко, обелете.

Настържете ситно кашкавала.

Разрежете на две части готовите картофи.

Отрежете и част от краищата, за да станат плоски и да може да стоят стабилно.
С помощта на чаена лъжица издълбайте част от вътрешността.

В получения отвор чукнете едно пъдпъдъче яйце.

По този начин пригответе и останалите картофени половинки.

Подредете ги в подмазана с олио или масло тава и поръсете с настъргания кашкавал.

Изпечете във фурната при температура от 180 градуса, докато се зачервят (около 30-35 минути).

Може да поднесете ястието с пресни зеленчуци или с различни любими сосове.

Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Картофи печени върху каменна сол
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи със спанак и сирене
- Пълнени картофи със сирене и чесън
Коментари към Пълнени сварени картофи с пъдпъдъчи яйца, запечени с кашкавал