Печени картофи с плънка от риба тон и лук
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 250 грама консервирана риба тон
- 3 глави лук
- 3 филии хляб (тостерен)
- 150 милилитра прясно мляко
- връзка магданоз
- 150 милилитра зеленчуков бульон
- черен пипер, зехтин и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте картофите цели и без да ги обелвате. Увийте ги във фолио и изпечете във фурната при 200 градуса за около половин час.
Две от главите лук обелете, нарежете и изпържете до прозрачност в зехтин.
Хляба залейте с прясното мляко, магданоза накълцайте ситно.
Рибата намачкайте с вилица и прибавете добре отцедения от млякото хляб, прозрачния лук, магданоза, подправете на вкус и разбъркайте.
Вече изпечените картофи разрежете на две части по дължина и старателно издълбайте вътрешността им. Част от нея смесете с рибата.
Напълнете половината от получените "лодки" с вкусната комбинация и ги затворете с останалите, които са без пълнеж.
Напръскайте със зехтин и ги подредете в тава, чието дъно сте покрили с лист пергамент.
Третата глава лук обелете, нарежете на кръгчета, които подредете в съда около картофите. Налейте бульона, подправете с черен пипер и покрийте с фолио.
Запечете пълнените картофи в загрятата до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи по овчарски
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
Коментари към Печени картофи с плънка от риба тон и лук