Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени картофи с плънка от риба тон и лук

Печени картофи с плънка от риба тон и лук

Печени картофи с плънка от риба тон и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 6 картофа
  • 250 грама консервирана риба тон
  • 3 глави лук
  • 3 филии хляб (тостерен)
  • 150 милилитра прясно мляко
  • връзка магданоз
  • 150 милилитра зеленчуков бульон
  • черен пипер, зехтин и сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте картофите цели и без да ги обелвате. Увийте ги във фолио и изпечете във фурната при 200 градуса за около половин час.

картоф

Две от главите лук обелете, нарежете и изпържете до прозрачност в зехтин.

лук

Хляба залейте с прясното мляко, магданоза накълцайте ситно.

хляб

Рибата намачкайте с вилица и прибавете добре отцедения от млякото хляб, прозрачния лук, магданоза, подправете на вкус и разбъркайте.

риба тон

Вече изпечените картофи разрежете на две части по дължина и старателно издълбайте вътрешността им. Част от нея смесете с рибата.

риба тон

Напълнете половината от получените "лодки" с вкусната комбинация и ги затворете с останалите, които са без пълнеж.

Напръскайте със зехтин и ги подредете в тава, чието дъно сте покрили с лист пергамент.

Третата глава лук обелете, нарежете на кръгчета, които подредете в съда около картофите. Налейте бульона, подправете с черен пипер и покрийте с фолио.

плънка

Запечете пълнените картофи в загрятата до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.

картоф


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАлтернативна медицинаСнимкиБотаникаДиетиНовиниЛечения