Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Необходими продукти:
- 8 картофа
- 30 грама масло
- 50 грама кашкавал
- 1 супена лъжица майонеза
- копър, сол и чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Извадете маслото от хладилника и го оставете на стайна температура, за да омекне.
Измийте целите картофи, като не ги обелвайте. След това ги продупчете на няколко места с вилица.
Включете фурната да загрява на 180 градуса и изпечете картофите за 35-40 минути.
Междувременно настържете кашкавала и го смесете с вече размекнатото масло, майонезата и копъра. От тази комбинация оформете 8 еднакво големи топчета.
Направете кръстообразни разрези в готовите картофи, като дълбочината им да достигне до 1 сантиметър в месестата вътрешност. Вариант е и просто да направите дълбоки вдлъбнатини.
В тези места сложете кашкавалените топчета и поставете картофите за две минути във фурната или в микровълновата.
Вариант е да ги запечете, увити във фолио, ако използвате фурната, така плънката няма да се разтече много.
Разбира се, пълнежът може да бъде различен: използвате други пропорции от посочените продукти, да добавите колбас или друг продукт.
Тези сочни картофки са прекрасна гарнитура към месо.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър