Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър

Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър

Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър - изображение

Необходими продукти:

  • 8 картофа
  • 30 грама масло
  • 50 грама кашкавал
  • 1 супена лъжица майонеза
  • копър, сол и чесън на вкус

 

Начин на приготвяне:

Извадете маслото от хладилника и го оставете на стайна температура, за да омекне.

Измийте целите картофи, като не ги обелвайте. След това ги продупчете на няколко места с вилица.

Включете фурната да загрява на 180 градуса и изпечете картофите за 35-40 минути.

Междувременно настържете кашкавала и го смесете с вече размекнатото масло, майонезата и копъра. От тази комбинация оформете 8 еднакво големи топчета.

Направете кръстообразни разрези в готовите картофи, като дълбочината им да достигне до 1 сантиметър в месестата вътрешност. Вариант е и просто да направите дълбоки вдлъбнатини.

В тези места сложете кашкавалените топчета и поставете картофите за две минути във фурната или в микровълновата.

Вариант е да ги запечете, увити във фолио, ако използвате фурната, така плънката няма да се разтече много.

Разбира се, пълнежът може да бъде различен: използвате други пропорции от посочените продукти, да добавите колбас или друг продукт.

Тези сочни картофки са прекрасна гарнитура към месо.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаХрани и ястияИсторияЛайфстайлДиетиНовиниБотаникаЛечения