Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър

Необходими продукти:
- 8 картофа
- 30 грама масло
- 50 грама кашкавал
- 1 супена лъжица майонеза
- копър, сол и чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Извадете маслото от хладилника и го оставете на стайна температура, за да омекне.
Измийте целите картофи, като не ги обелвайте. След това ги продупчете на няколко места с вилица.
Включете фурната да загрява на 180 градуса и изпечете картофите за 35-40 минути.
Междувременно настържете кашкавала и го смесете с вече размекнатото масло, майонезата и копъра. От тази комбинация оформете 8 еднакво големи топчета.
Направете кръстообразни разрези в готовите картофи, като дълбочината им да достигне до 1 сантиметър в месестата вътрешност. Вариант е и просто да направите дълбоки вдлъбнатини.
В тези места сложете кашкавалените топчета и поставете картофите за две минути във фурната или в микровълновата.
Вариант е да ги запечете, увити във фолио, ако използвате фурната, така плънката няма да се разтече много.
Разбира се, пълнежът може да бъде различен: използвате други пропорции от посочените продукти, да добавите колбас или друг продукт.
Тези сочни картофки са прекрасна гарнитура към месо.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
- Картофи с риба тон и сладка царевица
Коментари към Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър