Печени картофи с плънка от сирене, домати и сусам
Необходими продукти:
- 5 средни картофа
- 150 грама сирене
- 2 домата (около 200 грама)
- 20 грама магданоз/копър
- 50 грама кашкавал
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- чесън по желание
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите (цели) до полуготовност. Намачкайте сиренето с помощта на вилица. Направете кръстообразен разрез върху доматите и ги попарете с вряща вода, след което обелете ципата им и ги смелете. Прибавете към сиренето, сложете нарязания магданоз, сол и подправки на вкус. Ако желаете включете и чесън.
Разрежете картофите на половина и ги подредете в подмазана с мазнина тава. Сложете от получената смес върху всяка половинка. Поставете ястието да се пече в предварително загрята фурна в продължение на 10 - 15 минути. След това извадете тавата и поръсете картофите с настъргания кашкавал, червен пипер и най-отгоре малко сусам. Върнете във фурната за още 5-7 минути, за да се разтопи и зачерви кашкавалът.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
Коментари към Печени картофи с плънка от сирене, домати и сусам