Печени картофи с плънка от сирене, домати и сусам

Необходими продукти:
- 5 средни картофа
- 150 грама сирене
- 2 домата (около 200 грама)
- 20 грама магданоз/копър
- 50 грама кашкавал
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- чесън по желание
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите (цели) до полуготовност. Намачкайте сиренето с помощта на вилица. Направете кръстообразен разрез върху доматите и ги попарете с вряща вода, след което обелете ципата им и ги смелете. Прибавете към сиренето, сложете нарязания магданоз, сол и подправки на вкус. Ако желаете включете и чесън.
Разрежете картофите на половина и ги подредете в подмазана с мазнина тава. Сложете от получената смес върху всяка половинка. Поставете ястието да се пече в предварително загрята фурна в продължение на 10 - 15 минути. След това извадете тавата и поръсете картофите с настъргания кашкавал, червен пипер и най-отгоре малко сусам. Върнете във фурната за още 5-7 минути, за да се разтопи и зачерви кашкавалът.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с домати и кашкавал
- Пълнени сладки картофи с говеждо месо и доматена салца
Коментари към Печени картофи с плънка от сирене, домати и сусам