Печени картофи с бекон, масло и билки
Необходими продукти:
- 2 големи картофа
- 4 супени лъжици безсолно масло
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер
- щипка сол
- 4 резена бекон, нарязан на кубчета
- 4 супени лъжици пресни билки, нарязани на ситно /магданоз, розмарин, градински чай/
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте тавичка с хартия за печене.
- Измийте добре картофите и ги надупчете с вилица.
- Сложете ги в съда и печете около 45-60 минути, според големината.
- Разтопете маслото в малка тенджера на слаб огън.
- Когато започне да образува пяна и леко покафенее, го прехвърлете в малка купичка.
- Добавете индийското орехче, червения пипер и солта. Разбъркайте.
- Запечете бекона в тиган на средно силен огън, докато мазнината се разтопи и стане леко хрупкав.
- Направете надлъжен разрез на всеки картоф и внимателно надробете вътрешността с вилица.
- Гарнирайте с бекон, пресни билки и препечено масло и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: wickedspatula.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Печени картофи с бекон, масло и билки