Пълнени картофи с гъби, леща и зеленчуци
Необходими продукти:
- 6 големи картофа
- краве масло на вкус
За плънката:
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 4 моркова
- 200 грама гъби
- 1,5 чаени чаши предварително накисната леща
- 2 чаени лъжици розмарин
- 2 чаени лъжици мащерка
- 1 супена лъжици горчица на зърна
- 2 чаени лъжици сол
- 4 супени лъжици соев сос
- 4 супени лъжици доматено пюре
- зехтин
Начин на приготвяне:
Изпечете целите необелени картофи до готовност във фурната на 200 градуса.
Сгорещете зехтин в тиган, в него запържете лука и чесъна за 3-5 минути, след което прибавете нарязаните гъби, предварително накиснатата леща, нарязаните моркови. Налейте соевия сос, доматеното пюре и задушете плънката за 10 минути.
Отрежете горната част на готовите картофи, с лъжица издълбайте вътрешността, която сложете в купа и намачкайте заедно с масло на вкус.
Напълнете картофите със зеленчуково-гъбената смес, а върху нея нанесете слой от пюрето.
Подредете в тава и печете в продължение на 25 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Пълнени картофи с гъби, леща и зеленчуци