Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Пълнени картофи с гъби, леща и зеленчуци

Пълнени картофи с гъби, леща и зеленчуци

Пълнени картофи с гъби, леща и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 6 големи картофа
  • краве масло на вкус

За плънката:

  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 4 моркова
  • 200 грама гъби
  • 1,5 чаени чаши предварително накисната леща
  • 2 чаени лъжици розмарин
  • 2 чаени лъжици мащерка
  • 1 супена лъжици горчица на зърна
  • 2 чаени лъжици сол
  • 4 супени лъжици соев сос
  • 4 супени лъжици доматено пюре
  • зехтин

 

Начин на приготвяне:

Изпечете целите необелени картофи до готовност във фурната на 200 градуса.

Сгорещете зехтин в тиган, в него запържете лука и чесъна за 3-5 минути, след което прибавете нарязаните гъби, предварително накиснатата леща, нарязаните моркови. Налейте соевия сос, доматеното пюре и задушете плънката за 10 минути.

Отрежете горната част на готовите картофи, с лъжица издълбайте вътрешността, която сложете в купа и намачкайте заедно с масло на вкус.

Напълнете картофите със зеленчуково-гъбената смес, а върху нея нанесете слой от пюрето.

Подредете в тава и печете в продължение на 25 минути във фурна, загрята на 200 градуса.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияАлт. медицинаЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения