Варено-печени картофи със свински гърди, топено сирене и извара
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 200 грама варено-пушени свински гърди
- 200 грама топено сирене (или кашкавал)
- 60 грама краве масло
- 200 грама извара
- връзка пресен копър
- сол и смес от различни видове смлян пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели и без да ги обелвате. Гърдите нарежете на слайсове - 12 броя, а останалото количество накълцайте ситно.
Изсипете нарязаното в купа, добавете изварата.
Следва настърганото топено сирене/кашкавал и маслото.
Подправете плънката със смес от различни видове смлян пипер, подсолете, добавете и накълцания пресен копър. Стрийте продуктите с ръце, смесвайки ги.
Разрежете всеки от сварените картофи на две части (по дължина) и отстранете малка част от сърцевината им. Не обелвайте.
Подредете ги в тава, напълнете с вкусната смес, която покрийте с парче от варено-пушеното свинско.
Запечете ястието във фурната за 15-20 минути, градусите да са 200.
Получава се невероятно предястие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Варено-печени картофи със свински гърди, топено сирене и извара