Печени картофи с грах и моцарела
Необходими продукти:
- картофи
- моцарела
- грах
- кедрови ядки
- зехтин
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите, като използвате четка. Варете ги в продължение на 12-15 минути, отцедете водата и разрежете всеки на две по дължина. С лъжица издълбайте вътрешността на картофите, като е по-добре да направите това, докато те са още горещи, защото после ще ви бъде по-трудно.
Плънката
Нарежете моцарелата на малки кубчета, към които добавете граховите зърна, кедровите ядки и зехтин на вкус (може да използвате краве масло).
Намажете със зехтин вътрешната част на картофените купички и ги напълнете със сместа от грах и моцарела.
Поръсете със смлян черен пипер, подсолете и поставете във фурната за 10 минути. След това включете на функция грил и оставете ястието още 5 минути, за да се запече и да придобие вкусна коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: globalist.org.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Печени картофи с грах и моцарела