Печени картофи с грах и моцарела

Необходими продукти:
- картофи
- моцарела
- грах
- кедрови ядки
- зехтин
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите, като използвате четка. Варете ги в продължение на 12-15 минути, отцедете водата и разрежете всеки на две по дължина. С лъжица издълбайте вътрешността на картофите, като е по-добре да направите това, докато те са още горещи, защото после ще ви бъде по-трудно.
Плънката
Нарежете моцарелата на малки кубчета, към които добавете граховите зърна, кедровите ядки и зехтин на вкус (може да използвате краве масло).
Намажете със зехтин вътрешната част на картофените купички и ги напълнете със сместа от грах и моцарела.
Поръсете със смлян черен пипер, подсолете и поставете във фурната за 10 минути. След това включете на функция грил и оставете ястието още 5 минути, за да се запече и да придобие вкусна коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: globalist.org.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Картофи с риба тон и сладка царевица
Коментари към Печени картофи с грах и моцарела