Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Пълнени картофи със спанак и сирене

Пълнени картофи със спанак и сирене

Пълнени картофи със спанак и сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена чаша нарязан лук
  • 500 грама спанак, нарязан
  • 3 скилидки чесън, накълцани
  • 1 супена лъжица свеж риган (или 1 чаена лъжица сушен)
  • 1/3 чаена чаша крема сирене
  • 1 чаена чаша натрошено сирене (или фета)

Начин на приготвяне:

Надупчете картофите с вилица и ги изпечете на 200 градуса за 50-60 минути, докато омекнат. Охладете ги толкова, че да можете да ги пипате с ръка.

Междувременно запържете в зехтина лука, докато омекне. Добавете спанака, чесъна и ригана и задушавайте 4-5 минути.

Намалете температурата на фурната на 180 градуса.

Разрежете картофите през средата и издълбайте вътрешността им и ги сложете в тава.

Вътрешността на картофите сложете в купа, към тях добавете крема сиренето, подправете и намачкайте с преса за картофи. Прибавете спаначената смес и половината от натрошеното сирене. Разбъркайте сместа и напълнете картофите, поръсете с още натрошено сирене и запечете за 20-30 минути.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиСнимкиНовиниБотаникаЛайфстайлСпорт