Пълнени картофи със спанак и сирене
Необходими продукти:
- 4 картофа
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша нарязан лук
- 500 грама спанак, нарязан
- 3 скилидки чесън, накълцани
- 1 супена лъжица свеж риган (или 1 чаена лъжица сушен)
- 1/3 чаена чаша крема сирене
- 1 чаена чаша натрошено сирене (или фета)
Начин на приготвяне:
Надупчете картофите с вилица и ги изпечете на 200 градуса за 50-60 минути, докато омекнат. Охладете ги толкова, че да можете да ги пипате с ръка.
Междувременно запържете в зехтина лука, докато омекне. Добавете спанака, чесъна и ригана и задушавайте 4-5 минути.
Намалете температурата на фурната на 180 градуса.
Разрежете картофите през средата и издълбайте вътрешността им и ги сложете в тава.
Вътрешността на картофите сложете в купа, към тях добавете крема сиренето, подправете и намачкайте с преса за картофи. Прибавете спаначената смес и половината от натрошеното сирене. Разбъркайте сместа и напълнете картофите, поръсете с още натрошено сирене и запечете за 20-30 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Пълнени картофи със спанак и сирене