Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
Необходими продукти:
10-12 едри картофа
150 грама заквасена сметана
2-4 скилидки чесън
зехтин или олио
2-3 чушки с различни цветове
1 връзка магданоз
1-2 супени лъжици нарязан на ситно лук
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, почистете ги с помощта на четка, изплакнете ги и подсушете.
Включете фурната да загрява до 230-250 градуса, насипете дъното на тава с дебел слой сол.
Потопете всеки картоф в олио или зехтин и подредете в подготвения съд. Сложете ги във фурната за около 15-20 минути (или до готовност).
Обръщайте картофите периодично, за да може да се зачервят от всички страни.
Направете плънката. За целта към заквасената сметана добавете нарязаните на ситнолук и пресен магданоз, чушките - на малки кубчета, намачкания чесън. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Когато извадите картофите от фурната, разрежете ги на половина и намачкайте леко с вилица вътрешната им част. Напълнете с ароматната сметана и съберете половинките две по две. Украсете с листенца магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки