Печени картофи с плънка болонезе и кашкавал
Необходими продукти:
- 500 грама кайма (смес или каквато предпочитате)
- 250 милилитра месен бульон
- 50 грама кашкавал
- 5 картофа (големи)
- 1 глава кромид лук
- 3 супени лъжици доматен сос
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- подходящи подправки
- олио
Начин на приготвяне:
Лука нарежете ситно и изпържете заедно с каймата. Когато той омекне и месото се зачерви, добавете двата соса (доматения и уорчестър), подправете според вкуса си. Задушете за 15-20 минути, докато сосът се сгъсти.
През това време сварете картофите (необелени). Не трябва да се размекват, а да останат леко сурови.
Разрежете ги надлъжно на две и издълбайте с лъжица сърцевината им.
Напълнете с месната смес и поръсете с кашкавала, който сте настъргали преди това.
Сложете във фурната за 10-15 минути, за да получите апетитно покритие.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Печени картофи с плънка болонезе и кашкавал