Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи с плънка болонезе и кашкавал

Печени картофи с плънка болонезе и кашкавал

Печени картофи с плънка болонезе и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма (смес или каквато предпочитате)
  • 250 милилитра месен бульон
  • 50 грама кашкавал
  • 5 картофа (големи)
  • 1 глава кромид лук
  • 3 супени лъжици доматен сос
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • подходящи подправки
  • олио


Начин на приготвяне:

Лука нарежете ситно и изпържете заедно с каймата. Когато той омекне и месото се зачерви, добавете двата соса (доматения и уорчестър), подправете според вкуса си. Задушете за 15-20 минути, докато сосът се сгъсти.

През това време сварете картофите (необелени). Не трябва да се размекват, а да останат леко сурови.

Разрежете ги надлъжно на две и издълбайте с лъжица сърцевината им.

Напълнете с месната смес и поръсете с кашкавала, който сте настъргали преди това.

Сложете във фурната за 10-15 минути, за да получите апетитно покритие.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноЛайфстайлДиетиНовиниБотаникаЛечения