Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Пълнени печени картофи по мексикански

Пълнени печени картофи по мексикански

Пълнени печени картофи по мексикански - изображение

Необходими продукти:


  • 4 големи картофа
  • половин прясна червена чушка
  • половин прясна жълта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 50 грама царевица
  • заквасена сметана за сервиране
  • 1 чаена лъжичка чили
  • половин чушка халапеньо
  • 1 лайм
  • сол, черен пипер, зехтин
  • 100 грама настърган кашкавал
  • половин връзка пресен кориандър или магданоз


Начин на приготвяне:

печени картофи по мексикански

Загрейте фурната на 200 градуса, застелете тава с лист пергамент и измийте картофи. Подсушете ги, намажете ги със зехтин и ги запечете докато се пропукат. Извадете и охладете.

В средата на всеки картоф сложете нарязани червени, жълти чушки, царевица, чесън, поръсете с чили и нарязана ситно люта чушка. Поръсете със сок от лайм, сол, черен пипер и кашкавал.

Допечете зеленчуците още 10 минути, извадете и разпределете порции. Поднесете ястието, поръсено с нарязан пресен магданоз или кориандър и гарнирайте със заквасената сметана.

печени картофи по мексикански

Бон Апети!

 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.watchwhatueat.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаникаДиети