Свинско с кисело зеле и картофи
Необходими продукти:
700 грама свинско месо
400 грама кисело зеле
100 грама лук
150 грама моркови
400 грама картофи
2 супени лъжици доматено пюре
олио
сол и дафинов лист
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете зелето и месото в тенджера, залейте с вода и поставете на котлона. Нека се варят в продължение на час и половина.
Обелете картофите, нарежете ги на средни по големина кубчета.
Морковите настържете.
Лука нарежете ситно.
След това изпържете до златисто зеленчуците в нагорещено олио и прибавете към тях доматеното пюре.
Извадете месото от тенджерата, накъсайте го на парчета, отстранете костите, ако има такива. Върнете обратно в съда при зелето.
Прибавете изпържените зеленчуци, картофите, подправките и варете до готовност на картофите.
Ястието е готово. Гъстата му регулирайте с количеството на водата.
Добър апетит!
Снимки: cookforfun.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържено свинско със стар лук
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Боб с наденица и кисело зеле
- Рецепти за свинска пача чорба
- Да отслабнем с кисело зеле
Коментари към Свинско с кисело зеле и картофи