Печен свински бут с чесън и лимон

Необходими продукти:
3 килограма свински бут
5 - 6 скилидки чесън, нарязани на парчета
кората на 1 лимон, нарязана на тънки ивици
пресен розмарин
олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Направете разрези по месото, запълнете с чесън, розмарин и лимонена кора. Натрийте със сол и избраните подправки, сложете в подходящ съд бута. Поставете го в загрята до 220 градуса фурна за 30 минути, докато се образува коричка, намалете градусите до 110 и оставете ястието да се приготвя 24 часа. През няколко часа поливайте със сока, който се отделя.
Когато извадите свинското, увийте го във фолио и оставете за 30 - 40 минути.
Поднесете с картофи или пресни зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Свинска супа с ориз
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско със сметана и диви гъби
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
Коментари към Печен свински бут с чесън и лимон