Хапки от свинско месо (Чичарон)

Чичарон е ястие от пържено свинско месо или пържена свинска кожа, но може да се приготви и на фурна. Свинското месо може да се замени с пилешко, овнешко или говеждо. Това ястие е популярно в Андалусия в Испания, Латинска Америка и други места с испанско влияние, включително Югозападната част на САЩ. Част е от традиционната кухня на Боливия и Португалия, където го наричат торесмо, както и в Ел Салвадор и Мексико и други държави в Америка. Царевичните питки Пупусас често се пълнят с хапки Чичарон.
Необходими продукти:
- 300-400 грама свинско месо, нарязано на хапки
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Овкусете свинското месо със сол и черен пипер.
Изпечете в загрята фурна за 60-80 минути или докато придобие приятен златист загар.
Сервирайте с пържена маниока или картофи, или добавете като плънка в царевичните питки Пупусас.
Да ви е вкусно!
Снимки: Личен архив
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
Коментари към Хапки от свинско месо (Чичарон)