Свински хапки с праз и соев сос

Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 2 стръка праз лук
- черен пипер и кимион
- 30 грама разтопено краве масло
- 2 супени лъжици соев сос
- сок от половин лимон
- 1 чаена лъжичка оризов оцет
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го сложете в купа. Прибавете черен пипер, червен пушен пипер, соев сос, сок от лимон, оризов оцет и зехтин.
Разбъркайте, покрийте месото с прозрачно фолио и охладете за два часа. Нарежете праза на кръгчета, сгорещете маслото и го запържете.
Добавете месото, разбъркайте и задушете за 5 минути.
Гответе още 15 минути на тих огън и разпределете хапките в чиния. Поднесете и се насладете на вкуса им.
Бон Апети!
Източник:
globalgrub.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Свински хапки с праз и соев сос