Свински хапки с чили и круши
Необходими продукти:
- 500 грама свинско вратно месо
- 1 главичка стар лук
- 1 зелена люта чушка
- 1 червена люта чушка
- 2 обелени и почистени круши
- сол, черен пипер
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 1 супена лъжичка соев сос
- 2 супени лъжици бяло вино
- 20 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете чушките на ивички. Загрейте маслото и ги запържете. Прибавете нарязани на кубчета круши, нарязан на полумесеци лук и добавете сол, черен пипер, захар, соев сос и вино.
Задушете сместа до омекване на зеленчуците и оставете настрана. В отделен съд сотирайте месото и изсипете зеленчуковата смес.
Гответе на слаб огън за 10 минути, охладете и разсипете порции. Украсете със стръкче магданоз и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
Коментари към Свински хапки с чили и круши