Свински хапки с чили и круши

Необходими продукти:
- 500 грама свинско вратно месо
- 1 главичка стар лук
- 1 зелена люта чушка
- 1 червена люта чушка
- 2 обелени и почистени круши
- сол, черен пипер
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 1 супена лъжичка соев сос
- 2 супени лъжици бяло вино
- 20 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете чушките на ивички. Загрейте маслото и ги запържете. Прибавете нарязани на кубчета круши, нарязан на полумесеци лук и добавете сол, черен пипер, захар, соев сос и вино.
Задушете сместа до омекване на зеленчуците и оставете настрана. В отделен съд сотирайте месото и изсипете зеленчуковата смес.
Гответе на слаб огън за 10 минути, охладете и разсипете порции. Украсете със стръкче магданоз и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
Коментари към Свински хапки с чили и круши