Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация 10 предложения за парти хапки с препечен хляб

10 предложения за парти хапки с препечен хляб

10 предложения за парти хапки с препечен хляб - изображение

Когато ни предстоят празници и специални поводи, на които сме поканили гости, се стараем да бъдем оригинални при оформянето на ястията върху празничната трапеза. Освен визуално издържани, нашите кулинарни творения е задължително да бъдат и вкусни, като за целта е важно да знаем как най-добре се съчетават различните продукти помежду си.

В следващите редове ви предлагаме 10 комбинации, които да използвате за направата на парти хапки. Общото между идеите е, че всички те се предлагат с парченца препечен хляб (или запържете последния в зехтин). Резултатите не са за пренебрегване.

 

  1. Кашкавал, шунка и маслини (черни или зелени).
  2. Прясна краставица, шунка и кашкавал.
  3. Херинга и пресни смокини, поръсени с кориандър.
  4. Пастет, увит в предварително запържена шунка (навийте и закрепете с клечка за зъби или подходящо дървено шишче).
  5. Парченца сушени сиви сливи, обвити в запържен бекон.
  6. Кашкавалени квадратчета, облечени в запържени парченца бекон, след което отново се запържват малко, за да може пълнежът да са разтопи. Хапките се поръсват със сусам. В рулцата може да се добавят маслини или сушени сини сливи.
  7. Парченца краставица с репички. Основата, разбира се, си остава хлебна.
  8. Масло, кашкавал и колбас - перфектно се съчетават с хляба. От тези продукти с помощта на остър нож бихте могли да си измайсторите симпатични корабчета с кашкавалени платна например.
  9. Налейте десертна лъжичка тесто за палачинки в тиган и си направете множество мини палачинки. Подредете ги по няколко една върху друга, съединете с клечка за зъби, а най-отгоре сложете парченце кашкавал.
  10. Кръгчета препечен хляб редувайте с мини кюфтенца (използвайте отново клечка за зъби или друго подходящо за закрепване на хапката).

 

Парти хапките може да се поднесат върху листа зелена салата, листа пекинско зеле или листа босилек.

Вместо клечки за зъби и шишчета може да използвате стръкове розмарин.

Със сусам е подходящо да се поръсва кашкавалът.

 

Хубав празник и да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: viramaina.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимки