Свински хапки с лук и тиквички

Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо, нарязано на кубчета
- 1 нарязана тиквичка
- нарязан пресен лук 1-2 стръка
- 100 грама нарязан стар лук
- 1 пресована чеснова скилидка
- 1 чаена лъжичка чили
- 30 грама краве масло
за маринатата
- 30 милилитра бяло вино
- 2 супени лъжици соев сос
- 20 грама царевично нишесте
- сол, черен пипер
- 10 милилитра зехтин
- сок от половин лимон
- 1 чаена лъжичка течен мед
Начин на приготвяне:
Сложете месото в купа и прибавете бялото вино, соевия сос, царевичното нишесте, солта, черния пипер, зехтина, меда и лимоновия сок. Разбъркайте сместа и я охладете за час.
В тиган сгорещете масло, запържете месото и след това прибавете лука, тиквичките, чесъна и чилито. Разбъркайте и задушете сместа за 10 минути. Разсипете порции и поднесете хапките топли.
Добър апетит!
Източник: pinoyway.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
Коментари към Свински хапки с лук и тиквички