Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Свински хапки с лук и тиквички

Свински хапки с лук и тиквички

Свински хапки с лук и тиквички - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама свинско месо, нарязано на кубчета
  • 1 нарязана тиквичка
  • нарязан пресен лук 1-2 стръка
  • 100 грама нарязан стар лук
  • 1 пресована чеснова скилидка
  • 1 чаена лъжичка чили
  • 30 грама краве масло

 

за маринатата

 

  • 30 милилитра бяло вино
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 20 грама царевично нишесте
  • сол, черен пипер
  • 10 милилитра зехтин
  • сок от половин лимон
  • 1 чаена лъжичка течен мед

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете месото в купа и прибавете бялото вино, соевия сос, царевичното нишесте, солта, черния пипер, зехтина, меда и лимоновия сок. Разбъркайте сместа и я охладете за час.

В тиган сгорещете масло, запържете месото и след това прибавете лука, тиквичките, чесъна и чилито. Разбъркайте и задушете сместа за 10 минути. Разсипете порции и поднесете хапките топли.

Добър апетит!

Източник: pinoyway.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиНовиниСоциални грижиХранене при...Нормативни актове