Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
Необходими продукти:
400 грама пилешки гърди
250 грама кашкавал (може пармезан)
1/2 чаена чаша орехови ядки
маслини на вкус
майонеза
1-2 скилидки чесън - по желание
1-2 дафинови листа
магданоз, копър и други зелени подправки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Сварете пилешките гърди в подсолена вода, в която сложете 1-2 дафинови листа. След това ги нарежете много ситно или смелете с помощта на блендер.
Настържете кашкавала, маслините нарежете ситно, зелените подправки накълцайте, орехите смелете и към тях добавете 1-2 счукани скилидки чесън по желание.
В подходящ съд смесете пилешкото с кашкавала, маслините и зелените подправки. Сложете майонеза или друг любим сос на вкус, количеството определете сами, трябва да се получи смес, от която да може да оформите кръгли плътни хапки.
Оформете топчетата, оваляйте ги в орехите и подредете в подходящ плосък съд. Украсете с маслини и стръкчета от зелени подправки. В случая се получават интересни и много вкусни играчки за елха, които ще изглеждат прекрасно върху коледно-новогодишната трапеза.
Разбира се, декорацията е въпрос на личен избор и въображение. Орехите може да смелите фино или да натрошите на едри парчета. Вариант е да замените кашкавала с пармезан, което ще направи предястието още по-празнично.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru; takprosto.cc
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини