Свински пържоли с билков сос на тиган
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 3-4 свински котлета, обезкостени
- сол и черен пипер на вкус
За соса:
- 1 1/3 чаена чаша пилешки бульон
- 1 супена лъжица пресни билки, нарязани на ситно /розмарин, мащерка или градински чай/
- 1 супена лъжица безсолно масло
Начин на приготвяне:
- В плитка чиния смесете брашното, пушения червен пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте.
- Обтрийте двете страни на свинските котлети с 1 супена лъжица зехтин и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Оваляйте в овкусеното брашно и отърсете излишъка.
- Загрейте останалия зехтин в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете филетата и ги запържете за около 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Добавете пилешкия бульон в тигана, разбъркайте с дървена лъжица и гответе, докато леко се сгъсти и намалее наполовина.
- Прибавете маслото и пресните билки и разбъркайте добре.
- Върнете котлетите в тигана, заедно с отделилия се сос, намалете силата на котлона и гответе още 2-3 минути.
- Поднесете свинските пържоли и билковия сос топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимка: traderjoes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински пържоли с билков сос на тиган