Пица на плоча с пържола
Необходими продукти:
- 150 грама пържола или стек
- 1 полуготов блат за пица
- 50 милилитра доматен сос
- 90 грама моцарела
- щипка риган, босилек и още подправки на вкус
- 40 грама печени чушки
- 1/2 връзка свеж магданоз
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица оцет
- 1/2 чаена чаша зехтин
- лют пипер на люспи по желание
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер.
Опечете го на грил до желаната готовност на стека.
Оставете го да си почине за 5 минути и пригответе барбекю с капак за продължаване на рецептата.
Сложете блата пицата върху каменна плоча за пица и опечете върху барбекюто, обърнете веднъж и запечете по същия начин и другата страна на тестото.
Намажете пицата с домати, поръсете с лют пипер, добавете половината сирене, сушените подправки, прибавете и печените чушки. Поръсете с останалото сирене и запечете върху плочата под капак за 5-10 минути.
През това време намачкайте магданоза с чесъна, зехтина и оцета. Добавете сол и пипер на вкус, както и сушен риган и лют пипер на люспи по желание.
Когато пицата е готова сервирайте върху дъска, а отгоре подредете нарязания стек и намажете с магданозената паста.
Поднесете пицата топла!
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
Коментари към Пица на плоча с пържола