Пица на плоча с пържола

Необходими продукти:
- 150 грама пържола или стек
- 1 полуготов блат за пица
- 50 милилитра доматен сос
- 90 грама моцарела
- щипка риган, босилек и още подправки на вкус
- 40 грама печени чушки
- 1/2 връзка свеж магданоз
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица оцет
- 1/2 чаена чаша зехтин
- лют пипер на люспи по желание
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер.
Опечете го на грил до желаната готовност на стека.
Оставете го да си почине за 5 минути и пригответе барбекю с капак за продължаване на рецептата.
Сложете блата пицата върху каменна плоча за пица и опечете върху барбекюто, обърнете веднъж и запечете по същия начин и другата страна на тестото.
Намажете пицата с домати, поръсете с лют пипер, добавете половината сирене, сушените подправки, прибавете и печените чушки. Поръсете с останалото сирене и запечете върху плочата под капак за 5-10 минути.
През това време намачкайте магданоза с чесъна, зехтина и оцета. Добавете сол и пипер на вкус, както и сушен риган и лют пипер на люспи по желание.
Когато пицата е готова сервирайте върху дъска, а отгоре подредете нарязания стек и намажете с магданозената паста.
Поднесете пицата топла!
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Вегетарианска пица
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Пица-руло с колбаси, сирена и домати
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Пица с пилешко, лук и гъби
- Мини пици с кайма, гъби и лук
Коментари към Пица на плоча с пържола