Свински пържоли с гъби и лук на тиган
Необходими продукти:
- 3 броя свински пържоли с кост
- 1 1/2 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязана на ивици
- 230 грама гъби, нарязани на филийки
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- сол и прясно смлян черен пипер
- сух розмарин
- суха мащерка
Начин на приготвяне:
- Подправете пържолите от двете страни със сол, черен пипер, розмарин и мащерка.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете месото за около 3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Намалете силата на котлона и задушете лука в тигана, докато омекне и стане прозрачен.
- Добавете чесъна, разбъркайте и гответе около 1 минута.
- Прибавете гъбите и поръсете с щипка сол, за да се отдели водата.
- Когато омекнат, ги залейте с бялото вино и след като сосът заври, върнете пържолите в тигана.
- Покрийте с капак и гответе още 5 минути или до желаната готовност на свинското месо.
- Поднесете пържолите топли, щедро гарнирани с лук и гъби.
Приятен апетит!
Снимка: strandedincleveland.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
РАК И ДРУГИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ - БОРИСЛАВ ПЕЕВ - ДОКТОР БИОМАСТЕР
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 100 мг * 90
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
СУОНСЪН ТРОЕН КОМПЛЕКС ГЪБИ МАЙТАКЕ ШИЙТАКЕ РЕЙШИ капсули * 60 SWH168
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Обикновена смръчкула
- Псилоцибин
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Мандраке, Мандрагора
Коментари към Свински пържоли с гъби и лук на тиган