Свински пържоли с гъби и лук на тиган
Необходими продукти:
- 3 броя свински пържоли с кост
- 1 1/2 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязана на ивици
- 230 грама гъби, нарязани на филийки
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- сол и прясно смлян черен пипер
- сух розмарин
- суха мащерка
Начин на приготвяне:
- Подправете пържолите от двете страни със сол, черен пипер, розмарин и мащерка.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете месото за около 3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Намалете силата на котлона и задушете лука в тигана, докато омекне и стане прозрачен.
- Добавете чесъна, разбъркайте и гответе около 1 минута.
- Прибавете гъбите и поръсете с щипка сол, за да се отдели водата.
- Когато омекнат, ги залейте с бялото вино и след като сосът заври, върнете пържолите в тигана.
- Покрийте с капак и гответе още 5 минути или до желаната готовност на свинското месо.
- Поднесете пържолите топли, щедро гарнирани с лук и гъби.
Приятен апетит!
Снимка: strandedincleveland.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули 400 IU * 60 VIRIDIAN
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120 SW1716
ПРОМОМИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!ХЕРИЦИУМ капсули * 60 DOCTOR NATURE
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Салата от маслини и лук
- Мандраке, Мандрагора
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
Коментари към Свински пържоли с гъби и лук на тиган